Bekijk alle activiteiten

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN
/

Ontdek alle doorlopende activiteiten tijdens het Jaar van Vermeer. Tentoonstellingen, exposities, stadswandelingen en workshops. Genoeg te doen!

Interactieve stadstour – app Waar is Vermeer?

Locatie: Binnenstad Delft

Prijs: gratis

Meer informatie: www.vermeerkomtthuis.nl

Omschrijving: De app ‘Waar is Vermeer?’ voor smartphone en tablet, leidt de bezoeker zelfstandig langs zo’n twintig locaties die met het leven van Vermeer en Het straatje zijn verbonden. Deze bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van Museum Prinsenhof Delft. De app ‘Waar is Vermeer?’ is gratis te downloaden en geschikt voor iOS en Android. Download de app hier.

 

Vermeer Combiticket

Locatie: verkrijgbaar bij VVV Delft, kerkstraat 3 (naast de Nieuwe Kerk)

Prijs: €21,- i.p.v. €29,25

Meer informatie: www.Delft.nl

Omschrijving: Het Vermeer Combiticket biedt toegang tot het Vermeer Centrum Delft (inclusief koffie met iets lekkers), Museum Prinsenhof Delft, de Oude en Nieuwe Kerk en u ontvangt de Vermeerwandeling, die u langs de diverse Vermeer locaties in de stad brengt.

 

Vanaf 25 maart

Expositie ‘Vermeer’

Locatie: Brasserie t Straatje van Vermeer in Hotel Johannes Vermeer

Prijs: gratis

Omschrijving: expositie van alle 37 schilderijen van Vermeer op ware grootte, nageschilderd door Wim Meijer uit Pijnacker.

 

Vanaf 9 april

Expositie ‘Vermin of meer’

Locatie: Galerie de Kunstkop

Prijs: gratis

Meer informatie:  www.galeriedekunstkop.nl

Omschrijving: Geen kunstenaar in Delft heeft zich meer door Vermeer laten inspireren dan René Jacobs. In de tien jaar dat hij schildert heeft hij meer dan 100 bewerkingen gemaakt en verkocht. Het straatje kon daarbij niet achterblijven. René Jacobs toont het straatje in al zijn vergane glorie: leegstand, rotzooi en uitverkoop.

 

 

 

Dagelijks van maart t/m augustus

Masterclass Straatje van Vermeer schilderen 

Locatie: Royal Delft

Tijd: 14:30 uur (reserveren noodzakelijk: 015 7600800)

prijs: €29,50 (huisje) €26,50 (tegel)

Meer informatie: www.royaldelft.com

Omschrijving: Verplaats je in de schoenen van Vermeer, dit is je kans! In deze schilderworkshop maak je je eigen Delfts Blauwe Straatje van Vermeer. Kies je voor een huisje of een tegel? Let op: de beschilderde producten zijn niet direct klaar om meegenomen te worden, in verband met het afbakken. Ze kunnen na circa 10 werkdagen worden opgehaald of verzonden.

 

 

Stap in de wereld van Vermeer

Locatie: Something Extra, Oude Langedijk 36

Tijd: Op goed geluk of op afspraak (06 22766228)

Prijs: vanaf €10,-

Meer informatie: www.somethingextra.nl

Omschrijving: Kies een historisch kostuum bij Something Extra en laat u vereeuwigen tijdens een fun-fotoshoot. Keuze genoeg: van Het meisje met de parel tot De melkmeid en Het meisje met de rode hoed, maar ook De liefdesbrief en andere schilderijen en uiteraard kunt u ook in de huid kruipen van Johannes Vermeer zelf. Deze fotoshoot is individueel te boeken vanaf 10 euro en uit te breiden met een verrassingswandeling, theefeestje, lunch of borrel, groepsfoto en zelfs een VIP-programma inclusief bezoek aan het Museum Prinsenhof Delft.

Tot 1 oktober

The Blue Secret & Het Straatje van Vermeer

Locatie: Gemeentehuis Midden-Delfland, Schipluiden.

Tijd: maandag en dinsdag van 8:30 tot 20:00 uur. Woensdag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Meer informatie: www.sonjaterheijden.com

Omschrijving: De zesde tentoonstelling van de Delftse kunstenares Sonja ter Heijden, in het gemeentehuis van MiddenDelfland. Zolang zij zich kan herinneren is Sonja geïnspireerd door “The Blue Secret”, zoals zij het zelf noemt. Delfts Blauw aardewerk heeft haar altijd bekoord. Hetzelfde geldt voor haar geboortestad Delft en de Nederlandse 17-eeuwse schilderkunst, die haar hebben geïnspireerd qua compositie, kleurgebruik en het gevoel voor dramatiek. Het werk van Sonja ter Heijden en Johannes Vermeer zijn vermaard, vanwege de enorme precisie en verstilde poëzie en heeft een grote aantrekkingskracht op vrijwel iedereen die het ziet.